Challenge

Kerstverhalen-schrijfwedstrijd!

Yes, daar-is-ie: de kerstverhalenwedstrijd! In het kort de uitdaging: Schrijf een geweldig kerstverhaal. Maximaal 1500 woorden, korter mag ook. Genre? Alles mag, van een gruwelijke horrorkerst tot een romantische zwijmelkerst. Stuur jouw verhaal uiterlijk 28 november voor 12.00 uur naar Jasper de Vries (j.devries.02@saxion.nl). Zorg ervoor dat je niet je naam vermeld bij het verhaal, want een jury vol verhalenliefhebbers beoordeelt anoniem de inzendingen en kiest de drie beste verhalen.

Bestsellerauteur Lisette Jonkman (je weet wel, die van die Masterclass laatst) kiest de uiteindelijke winnaar. En zij heeft er verstand van: haar kerstverhaal Langste.Kerst.Ooit was voordat-ie uitkwam al toe aan de 2e druk, en een paar week later zitten we al op een derde druk. Tijd dus dat zij jullie nog wat laatste Kerstverhaal-tips geeft:

Volgens Lisette heeft een goed kerstverhaal een aantal zaken nodig:

– Een hoofdpersoon die een bepaalde les kan leren d.m.v. kerst

– Een (gekozen) familie

– Kou (kan in de vorm van sneeuw maar ook bijvoorbeeld in de vorm van eenzaamheid)

– Iets magisch (Dat kan iets heel nuchters zijn, zoals een buurman die besluit een achterstallige stroomrekening te betalen zodat de hoofdpersoon toch de lichtjes in de kerstboom aan kan doen, maar ook iets wonderlijks, zoals in Dickens’ A Christmas Carol) (lees trouwens vooral de leuke variatie van Marijke Vos hierop: De matchmaker)

Wat kun je winnen? Eeuwige roem natuurlijk, de complimenten van Lisette én een fijn kerstprijspakket. De beste verhalen worden in de week voor de Kerstvakantie gepubliceerd op CB Inside, met op vrijdag 23 december de uiteindelijke winnaar!

Heb je vragen? Stel ze aan Jasper of Olga (o.h.hoekstra@saxion.nl). We zien jouw inzending met glitterende en glimmende belangstelling tegemoet. En check nog even onderstaande poster, waarvoor alle credits naar Sharon Hoeve!