De stage van Jade: van kinderdroom tot werkelijkheid

Wanneer Jade Cauli vroeger op de basisschool een vriendenboekje in mocht vullen, schreef ze altijd op dat ze later schrijfster wilde worden. Al snel kreeg ze van haar ouders een abonnement op het meisjesblad MEIDEN magazine. Niet wetende dat ze als derdejaars Creative Business-student stage zou gaan lopen bij datzelfde medium. Na afloop van haar stage klom Jade in de digitale pen om haar verhaal en ervaringen met CB Inside te delen.

Passie voor lezen en schrijven

Als klein meisje hield ik al van lezen en schrijven. Regelmatig nam ik een zelfgeschreven en in elkaar geknutseld boekje mee naar school om aan mijn klasgenootjes te laten lezen. Mijn ouders zagen mijn passie voor lezen en schrijven en gaven mij een abonnement op het meisjesblad MEIDEN magazine. Er ging een wereld voor mij open! Pagina’s vol vrolijke plaatjes, leuke interviews en coole quizjes over vriendinnen, hobby’s en je eerste kus. Alles wat ik leuk en interessant vond op die leeftijd.

Iedere maand viel het blad op de deurmat. Ik herinner me nog dat mijn moeder vaak zei dat ik het niet in één keer uit moest lezen, dan had ik er langer leesplezier van. Dat lukte natuurlijk niet! Ik plofte op de bank en was het komende uur zoet met het lezen over lekkere baksels, grappige strips, knappe hunks, spannende roddels en de nieuwste make-upjes.

Zelfs toen ik 15 was en een blad mocht uitkiezen om mee te nemen op vakantie, koos ik voor MEIDEN. Stiekem was het blad allang niet meer voor mijn leeftijd, maar ik vond het nog steeds leuk.

Van schoolopdracht tot stageplek

In het tweede jaar van Creative Business mocht ik voor het vak Trends & Werkveld iemand met mijn toekomstige droombaan interviewen. Ik volgde de toenmalige hoofdredactrice van MEIDEN magazine, Jacqueline van Niekerk, al op Instagram en stuurde een berichtje. Hoe tof zou het zijn als ik een antwoord terug zou krijgen?! Een aantal dagen later ontving ik een reactie: “Hi Jade, wat leuk dat je zo geïnteresseerd bent in MEIDEN en in ons werkveld. Natuurlijk mag je me een keer bellen. Ik ben dinsdag op onze redactie in Utrecht, en als je het leuk vindt mag je ook daar even langskomen? Laat maar weten wat je uitkomt. Veel groetjes, Jacqueline van MEIDEN”.

Ik wist niet wat ik las. Ik mocht langskomen op de redactie van MEIDEN magazine?! Natuurlijk zei ik ja en een week later zat ik in de trein richting Utrecht. Ik stapte de redactie binnen en keek vol bewondering om me heen. ALLES was roze! Op de muur hing het aankomende blad uitgehangen, net als in de Hollywood films. De muur was beplakt met flamingo-behang, de bureaus lagen vol met make-upjes en op de lunchtafel stond een grote pot met snoep.

Het interview met Jacqueline ging goed en ik kreeg een 9 voor mijn eindproduct! Toen ik in het derde jaar op zoek moest naar een stage wist ik direct dat ik een mailtje wilde sturen naar MEIDEN. Gelukkig waren ze enthousiast en mocht ik, nadat ik eerst een proefopdracht had gedaan, langskomen voor een “kennismakingsgesprek”. Het klikte meteen. Ik deelde mijn passie voor schrijven, ontwerpen en knutselen en ze waren erg enthousiast. Zelfs de liefde voor Nutella hadden we gemeen!

De eerste stageweek

Een aantal dagen later hoorde ik dat ik was aangenomen als redactie stagiaire en zo begon in september 2022 het grote avontuur. Op mijn eerste stagedag werd ik met open armen ontvangen. Ik kreeg mijn eigen bureau, waar al make-upjes voor mij waren uitgestald en er lag een lief kaartje namens het team. Na een korte introductie en rondleiding door het kantoor mocht ik direct aan de slag. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bezig was met mijn eerste artikel en een collega haar mail voorlas. “Er is morgen een persdag voor de nieuwe ‘Misfit’ film in Amsterdam, Jade wil jij daar anders heen?” Ik had natuurlijk alle ‘Misfit’ films al gezien en zei meteen dat me dat super leuk zou lijken. “Wie gaan er dan met mij mee?”, vroeg ik. Waarop ik het antwoord kreeg: “Niemand, als je dat oké vindt?” Tuurlijk zei ik dat ik dat geen probleem vond, ook al leek me dat mega spannend.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De volgende dag zat ik in mijn eentje in de trein naar Amsterdam. Onderweg las ik mijn interviewvragen nog 100x door en beeldde ik me in hoe ik daar straks zou staan. Het was de bedoeling dat ik de hoofdrolspeelster, Stefania, en haar beste vriendin in de film, Kimberley, zou interviewen. Eenmaal aangekomen bij het Volkshotel liep ik de deur door waar de persdag zou plaatsvinden. Waar ik in mijn hoofd een rode loper had ingebeeld met duwende fotografen voor het perfecte shot en schreeuwende journalisten om de aandacht van de castleden te vragen, liep ik een ruimte binnen zo groot als een klaslokaal waar ik letterlijk in mijn eentje tussen de castleden belandde. Voor ik even goed om me heen kon kijken stond de vrouw van de persorganisatie al voor mijn neus. “Hoi, wie wil je interviewen?”, zei ze. “Ik kom voor Stefania en Kimberley”, zei ik zenuwachtig. De vrouw keek naar rechts, waar de helft van de castleden TikTok-dansjes zat op te nemen. Ze riep Stefania en Kimberley erbij en ze stelden zich direct aan mij voor.

We liepen samen naar het buitenterras zodat we wat minder geluidsoverlast zouden hebben en gingen daar aan een soort picknicktafel zitten. Ik aan de ene kant, Stefania en Kimberley aan de andere kant. Even voor je beeldvorming, Stefania heeft voor Griekenland meegedaan aan het Eurovisie Songfestival en ik zat nu nog net niet met haar te picknicken. Het voelde zo gek en chill tegelijk. Ik zat met mega bekendheden aan tafel maar het voelde meer als vriendinnen. Terwijl de zenuwen inmiddels wel waren gezakt, gaf ik toch even aan dat dit mijn eerste interview was. “Ach maak je niet druk”, zei Kimberley, “komt allemaal goed!” En zoals gezegd kwam alles goed. Het was een super leuk interview geworden en het was echt tof om het artikel uiteindelijk in het blad te zien.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Alles was een feestje

De weken die volgden mocht ik zoveel gave dingen doen. Artikelen schrijven, meedenken tijdens brainstorms, advertentievideo’s maken voor de marketing, meehelpen bij fotoshoots, knutsels maken voor de knutselspecials, Instagram-stories ontwerpen en de tofste events bezoeken. Zo mocht ik naar verschillende beauty events, filmpremières, masterclasses en naar de finale van het Junior Songfestival. Ik als mega fangirl vond dat laatste helemaal geweldig. Al sinds ik me kan herinneren kijk ik het Junior Songfestival en kan ik ieder jaar alle liedjes meezingen. Ook dit jaar was dit weer het geval en op een maandagochtend liet ik mijn redactiecollega’s de nieuwe kandidaten zien. “Lijkt het je leuk om naar de finale te gaan?”, vroeg een collega toen aan mij. “Wat?! Ja, dat zou super zijn!”, zei ik. En zo zat ik een aantal weken later tussen het persvak in het publiek. Om mij heen zaten oud finalisten, influencers en andere bekendheden als Jim Bakkum met zijn dochtertje. De show was geweldig! Ik maakte verschillende Instagram-stories en mocht aan het eind van de avond het podium op om winnares Luna te interviewen. Weer een ervaring om nooit te vergeten!

Mijn ervaring bij MEIDEN

Bij MEIDEN heb ik het zo naar mijn zin gehad. De werkzaamheden waren super uitdagend en heel divers, ik mocht altijd aangeven wat ik graag nog wilde leren of waar ik hulp bij nodig had. Mijn eigen ideeën waren super welkom en ik kon echt mijn creativiteit kwijt in de opdrachten die ik kreeg. Het team was echt heel fijn om mee samen te werken. We hadden een super goede klik, hele leuke gesprekken en veel lol samen op de redactie. Soms werd er meer gekletst dan gewerkt, maar daar kwamen dan vaak ook weer leuke ideeën uit naar voren. Ik werd bij MEIDEN met open armen ontvangen en ben met een bak vol kennis en ervaring, een geweldig eindcijfer, nieuwe contacten en de meest mooie herinneringen weer weggegaan. Ik zou MEIDEN magazine aan iedereen aanraden die het tof vindt om uitgedaagd te worden, nieuwe kennis op wil doen binnen het professionele werkveld en zijn eigen creativiteit wil kunnen ontwikkelen. Het was voor mij echt een kinderdroom die werkelijkheid is geworden!

Auteur

  • admin

    Lorum Ipsum deze persoon is niet echt.