MinorenUitgelicht

Daniëlle over haar buitenlandse minor: ‘100 Finse exchange verhalen in 1 overal’

Zie je de foto hierboven? Zo’n overal is een must have voor elke Finse student. Deze draagt iedereen in de kleur van zijn of haar studie en door naar activiteiten te gaan kun je patches verzamelen. Ik, Daniëlle Groen, heb een half jaar een minor gevolgd in Helsinki en mijn overal kan mijn exchange ervaring eigenlijk beter beschrijven dan ikzelf. Daarom leek het mij leuk om mijn ervaring te delen aan de hand van mijn favoriete patches. Elke patch represent namelijk een bijzondere herinnering voor mij. Laten we snel beginnen.

1. MetES & Hatch patch

MetES & Hatch patches

Ik was echt impressed hoeveel mogelijkheden er waren om wat te doen met ondernemerschap. Elke school in Helsinki heeft een ES (Entrepreneurship Society), waar je deel aan kan nemen. Zo ben ik lid geworden van MetES. MetES en andere organisaties zijn erg actief met het organiseren van workshops. Voorbeelden van workshops waren; pitching, businessidea creation, bitcoin & tech. Heel toevallig ben ik Hatch tegengekomen bij een van de workshops en besloot me aan te melden. Bij Hatch heb ik in acht weken gewerkt aan een eigen start-up idee en hiervoor kon ik ook vijf studiepunten cashen. Mijn hoogtepunt van Hatch was de pitching competition, waar ik tweede ben geworden en de publieksprijs heb bemachtigd 💪🏻. Ook heb ik zo veel leuke mensen ontmoet die heel gepassioneerd zijn over hun eigen onderneming. Hierdoor kon ik heel goed ideeën uitwisselen en elkaar helpen.

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Daniëlle Groen, pitch, Hatch
Daniëlle op het podium bij de pitching competition, waar ze tweede werd en de publieksprijs won

2. Lapland patch

Als je twijfelt om naar Helsinki te gaan voor je exchange dan kan komt nu het stukje wat je vast zal overhalen; Naast studeren had ik namelijk genoeg tijd om Finland te exploren. Dat raad ik je ook aan om te doen, lekker genieten van het land waar je een half jaar in verblijft. Nu is de kans! Met vrienden en mijn lieve vriend ben ik een weekje naar Lapland geweest. Lapland was A-MAZING, je ziet niet vaak dansend Noorderlicht (!!!) en rendieren.

3. Event patches

Helsinki is echt een bruisende studentenstad, zelfs als het koud en grijs is worden er evenementen of trips georganiseerd. Ik heb hier drie voorbeelden van event patches. Als eerste de driehoek patch; dit was een barcrawl waar ik met vrienden verschillende drankjes gingen drinken bij checkpoints. Als tweede de ronde superhero patchs; studenten hadden een parkfeest georganiseerd waar je aan mee kon doen met als thema superhero. We hebben in groepen wel tien spellen gespeeld en tot laat in de avond gefeest.  Als derde; de pirates of the balitc sea patch. Met 1500+ studenten op een mega grote boot voor drie dagen, wat een feestje was dat! Er was genoeg te doen op de boot; van face-painting, tot karaoke party’s & een piraten speurtocht. Ook heb ik Stockholm mogen zien, wat een prachtige stad vol met geschiedenis.

Events patches en als vierde de Lapland patch

4. Dragon patch

Valt er iets op aan deze patch? Hint; kijk eens goed naar het jaartal die erop staat. Dit was mijn allereerste patch. Normaal gesproken kan je hier niet aankomen, maar laten we zeggen dat je met goede connecties heel ver komt. Ik ben erg trots dat ik deze patch heb bemachtigd, want geen enkele exchange student had een patch uit 2019!

Dragon + Landen patches
Dragon patch + twee landen patches

5. Landen patches

Ook heb ik zelf patches gekocht van alle landen die ik heb bezocht. Zoals je kunt zien zijn dat er drie; Finland, Estland en Zweden (Stockholm). Ik ben super dankbaar dat ik meer van de wereld heb mogen zien. Dit avontuur gaat mij nog heeeel lang bijblijven!

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Ik hoop dat ik je heb kunnen vermaken of inspireren. Wil je meer weten over studeren in Helsinki? Wees niet bang, je mag mij gerust opzoeken op social media en een privé bericht sturen, ik bijt niet ;-).

– Daniëlle Groen