Stage voor een mooiere wereld

Door Kiki Hannink

Tijdens mijn zoektocht naar een stage besloot ik dat ik graag stage wilde lopen bij een magazine. Ik ben fan van de mooie foto’s en bijzondere verhalen. Het leek me geweldig om daaraan bij te dragen. Zo ging ik op zoek naar vacatures via de site van LINDA. Daar zag ik dat ze een Marketing stagiair zochten bij LINDA.foundation. Geen magazine maar een goed doel, iets doen waar de wereld een stukje mooier van wordt. Dat sprak me aan.

En wat heb ik het naar mijn zin, werken in het prachtige kantoor van de LINDA redactie. Met het gezellige team van LINDA.foundation. Acties bedenken, events organiseren en zo veel mogelijk mensen een cadeaupakket toesturen. Artikelen schrijven voor LINDA.nl en zelfs een interview met Linda de Mol herself. Dat interview werd uitgezonden op Koffietijd en Shownieuws. 

Voor wie niet weet wat de LINDA.foundation is, LINDA.foundation is het goede doel van Linda de Mol. Het doel is er voor arme kinderen in Nederland. In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen onder de armoedegrens. Elk jaar verspreidt LINDA.foundation zoveel mogelijk pakketten onder gezinnen die in armoede leven. Deze pakketten zijn gevuld met waardebonnen van Albert Heijn, Hema, Intertoys en H&M. Zo komen deze gezinnen zorgeloos de feestdagen door. Dit jaar heb ik geholpen tijdens de inpakdag en hebben we 6.000 pakketten verspreid aan gezinnen die in armoede leven.

Maar er gebeurde nog veel meer, we organiseerden een (uitverkochte) benefietfilmavond voor de film ‘Alles op tafel’ in Singer Laren. We hebben een webshop waar we ontzettend veel kerstkaarten verkochten. En organiseerden acties in samenwerking met verschillende bedrijven waaronder MyJewellery, H&M, Nationale-Nederlanden en Intertoys. 

Bij LINDA. lopen veel stagiaires rond, allemaal talentvolle meiden waar ik het erg goed mee kon vinden. Als iemand een event moest organiseren kwam iedereen helpen; van goodiebags inpakken tot QR-codes scannen. Zo krijg je een kijkje achter de schermen bij verschillende events. Dat is het leuke aan een stage bij LINDA. je hoort echt bij de LINDA. familie.

Helaas is er een einde gekomen aan mijn fijne stageperiode. Ik heb ontzettend veel geleerd en veel leuke dingen meegemaakt. Als deze stage je aanspreekt heb ik goed nieuws! Voor de periode van september tot februari zoekt team LINDA.foundation een nieuwe stagiair voor deze topplek. Als je vragen hebt kun je altijd bij mij terecht/ En wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv naar Jamie@lindafoundation.nl

Auteur