Stage lopen bij een pretpark? Cheyenne deed het!

Creative Business-studenten vind je bij de meest uiteenlopende organisaties terug als we het hebben over waar ze hun stage doen. Een reclamebureau, marketingbedrijf, redacties en uitgeverijen, goede doelen en noem maar op. Derdejaars student Cheyenne Karselius koos een ietwat ander pad en koos voor een pretpark. Stage lopen bij Walibi Holland, hoe is dat nou eigenlijk?

Toen CB-Inside mij vroeg een stuk te schrijven over mijn stage dacht ik, oh jeetje wat ga ik nu schrijven. Want ik heb genoeg te vertellen. Mijn stageperiode was een periode waar ik al langere tijd naar uit keek. Praktijkervaring opdoen binnen een bedrijf en uitvinden wat je nou echt leuk vindt.

Waarom Walibi Holland?

Maar waarom bij Walibi Holland? ‘’Je bent vast enorm fan van achtbanen?” hoorde ik vaak. Alles behalve, ik ben er namelijk ontzettend bang voor. Ik wilde graag een stageplek bij een groot bedrijf met landelijke impact. Een bedrijf dat iedereen kent. Walibi dus! Ondanks de omvang van het bedrijf voelt het als een echte familie en is het hier ontzettend gezellig. Het enige nadeel voor mij: de reistijd. Zelf woon ik in Deventer en Biddinghuizen is dan niet om de hoek. In totaal heb ik de afgelopen 5 maanden 12.800 kilometer in mijn auto heen en weer gereden.

De afgelopen 5 maanden

Nu mijn stage bijna voorbij is kan ik terugblikken op deze bijzondere periode. In 5 maanden word je helemaal opgenomen in het bedrijf en ik vind het een gek idee om straks niet meer elke dag midden in het park te zijn.

De leukste dag die ik heb meegemaakt is denk ik de dag van de opening. De eerste 1,5 maand van mijn stage was het park nog dicht en kon ik me echt niet voorstellen hoe het zou zijn met gasten in het park. Maar deze openingsdag was ik verantwoordelijk voor een TikTok die goed zou weergeven hoe de dag eruit zag, echt heel leuk!

Hetgeen waar ik het meest trots op ben, is de Real Life Mario Kart TikTok waar we met golfkarren over het park zijn gaan scheuren. Maar ook het Project van Make-A-Wish (een organisatie die wensen uit laten komen van ernstig zieke kinderen) wat ik heb mogen doen wil ik noemen. Ik mocht de wens van Devano uit laten komen die graag een dag én nacht met zijn familie naar Walibi Holland wilde komen. Daarnaast vond ik de dagen met influencers/artiesten in het park ook super leuk. Zo ben ik mee geweest met bijvoorbeeld Jamie Westland (Drummer van Direct) en heb ik Milan Knol ontmoet.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het moeilijkste vond ik de combinatie met mijn persoonlijke leven. Naast dat ik fulltime stage loop heb ik ook nog een parttime baan waar ook veel tijd en werk in zit. Daarnaast vind ik het leuk om er in de weekenden op uit te gaan en ben ik graag in de sportschool te vinden. Helaas zit er maar 24 uur in een dag, waardoor dit alles bij elkaar soms best lastig te plannen was en ik hier ook echt wel moeite mee had. Door mijn stage heen heb ik geleerd mijn energie meer te doseren en dat het ook oké is als iets soms niet lukt of niet gaat. Walibi Holland is een bedrijf met voor mij veel (positieve) prikkels. Elke dag heb je duizenden gasten, veel geluid, vrolijke parkmuziek en gezellige collega’s. Voor mij werkte dit heel fijn omdat ik zelf beter werk als ergens veel prikkels zijn, maar het was aan het begin wel even wennen.

Wat is de perfecte stage?

Mijn idee van een perfecte stage is een stage waar je het gevoel hebt dat je écht wat leert en dat je je welkom en gewaardeerd voelt in een bedrijf. Solliciteer bij een bedrijf waar je denkt dat je je op je plek gaat voelen en wat echt bij jou past. Dan kan het alleen maar goed gaan! Ik heb mij m’n hele stageperiode (en nog steeds) echt een onderdeel gevoeld van het bedrijf en ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Walibi Holland. Wil je meer weten over mijn stage bij Walibi Holland, stuur me dan gerust een berichtje via LinkedIn!