Stage

Florence en Chelsea lopen stage bij het mediamerk van Chantal Janzen: ‘Gek idee dat zoveel mensen mijn artikelen zien’

Beiden hadden ze niet verwacht dat het zou lukken. Toch maken derdejaars Creative Business-studenten Chelsea de Fretes en Florence David Richard nu allebei voor een half jaar onderdeel uit van &C: hét mediamerk van Chantal Janzen. En hoewel ze bij hetzelfde bedrijf stagelopen, hebben ze allebei hun eigen werkzaamheden. Waar Florence onderdeel uitmaakt van de tekstredactie, is Chelsea vooral bezig met digital design. Saxion-redacteur en tevens CB-student Kiki Hannink vroeg ze hoe het eraan toe gaat bij het hippe bedrijf in het centrum van Amsterdam, en waarom ze hier zo graag wilden binnenkomen. ‘Solliciteer bij je droomstageplek, ook al lijkt dat onhaalbaar. Niet bang zijn dat je niet genoeg bent, gewoon doen. Je hebt niks te verliezen.’

Hoe zijn jullie bij &C terecht gekomen?

Chelsea: “Ik ben eerst in de omgeving op zoek gegaan naar een stage, maar kon geen bedrijf vinden dat me aansprak. Toen ging ik ook in omgeving Amsterdam op zoek naar een leuke plek. Ik kwam &C tegen, maar ik dacht: daar moet je wel uniek voor zijn. Ik kom vast niet door die selectie. Ik besloot het toch te proberen, mocht een opdracht maken en daarna op gesprek komen. Uiteindelijk hoorde ik dat ik het was geworden!” 
Florence: “Mijn sollicitatie bij &C was echt een long shot. Ik dacht: ik probeer het gewoon, maar had niet verwacht dat het me zou lukken. Toen ik binnenstapte in de &C store wist ik het zeker, hier wilde ik wel een halfjaar doorbrengen. Op de dag dat ik hoorde dat ik een appartementje in Amsterdam had, kreeg ik ook te horen dat ik stage mocht lopen bij &C. Alles viel op zijn plek!”

Meer lezen over de stage van Florence en Chelsea? Lees het hele interview via Saxion.nl.

Foto’s en tekst: Kiki Hannink/Saxion