Stage

De stage van Isabella Polane bij Het Klokhuis

In het eerste semester van haar derde studiejaar bij Creative Business was het voor Isabelle Polane tijd om een kijkje te nemen in het werkveld: een stage. Ze had geen idee waar ze moest beginnen met zoeken. De dag van de Mediastages bood uiteindelijk uitkomst. Zo belandde ze bij het kinderprogramma Het Klokhuis, waar ze naar eigen zeggen ‘een mooi en leerzaam half jaar’ beleefde. Ze neemt ons mee in haar afgelopen half jaar.

Als startpunt van mijn zoektocht naar een stageplek, keek ik wat rond op Mediastages. Ook hoorde ik wel wat van andere studenten, maar echt iets wat bij mij paste kon ik niet direct vinden. Ik ben toen met wat klasgenootjes naar de dag van de Mediastages gegaan. Zonder verwachtingen liep ik het Beeld en Geluid-gebouw in en liet het allemaal maar over me heen komen. Wat heel fijn was, was dat de verschillende omroepen vanzelf naar mij toe liepen. Zo kwam ik in gesprek met iemand van de NTR. Ik wist dat de NTR van de publieke omroep is, maar verder wist ik niks van hen. Ze vroegen me waar mijn interesses liggen. Ook vertelden ze wat ze te bieden hebben aan stages. Na het superfijne gesprek kwamen we tot de conclusie dat het Sinterklaasjournaal en het Klokhuis misschien wel wat voor mij waren. Ik kon meteen solliciteren!

Zodoende werd ik bij beide voor een gesprek uitgenodigd op het Mediapark. Ik vond het echt mega spannend! Het gesprek liep bij beide superfijn en bij beide kon ik dan ook aan de slag. Uiteindelijk heb ik voor Het Klokhuis gekozen. Toen ik een plek had gevonden waar ik me ook echt thuis voelde, had ik al heel veel meer zin in mijn stage!

Productieassistent Drama

Ik moest nog wel een paar dingen regelen voordat ik kon gaan beginnen aan mijn stage. Elke dag heen en weer reizen van Almelo naar Hilversum is namelijk niet te doen. Ik ben naar een kamer in Hilversum gaan zoeken en dat was nog een hele opgave. En jeetje wat duur….. Gelukkig kwam ik terecht bij de organisatie Connect Generations. Deze organisatie heeft gebouwen door heel Nederland voor studenten waar je goedkoop kan wonen in ruil voor vrijwilligerswerk. En ze hadden gelukkig nog plek! Ik kreeg een studiootje met een eigen keuken en badkamer, echt perfect. Het is in een antikraak-bejaardentehuis dat nu helemaal vol zit met studenten, mega gezellig. Ook had ik een auto nodig. Mijn geluk was dat mijn ouders een tweede auto wilden aanschaffen, die ik voor dit half jaar mee mocht naar Hilversum. Mijn stage bij het Klokhuis kon nu echt beginnen! 

Ik werd met open armen ontvangen, wat een lieve mensen! Ik kreeg een eigen bureau en laptop. Mijn functie bij het Klokhuis was productieassistent Drama. Bij een video van Het Klokhuis heb je altijd informatieve stukjes en sketches. Ik heb een half jaar lang geholpen bij het maken van die sketches. Van het voorbereiden, de dag zelf en de nabewerking: ik heb overal geholpen. Ik heb erg veel draaidagen gehad en heel veel geleerd. Een van de bijzonderste draaidagen waren die van Cowboys.

Draaidagen en een hotelkamer

De draaidagen van Cowboys waren mijn eerste draaidagen. Dit waren drie draaidagen onderin Brabant, bijna tegen de grens van België aan. Ik kreeg een eigen hotelkamer in een Van de Valk Hotel, echt mega luxe. Elke ochtend gingen we met de heel crew samen ontbijten. Alle acteurs, de mensen voor camera, geluid, licht, visagist, kleding, productie, redactie, ect. Zo leerde ik meteen iedereen heel goed en persoonlijk kennen.

Ik mocht overal en iedereen helpen. Zo was ik de ene keer cameravrouw, dan weer lichtvrouw of zelfs figurant. Ik heb in meerdere scenes mogen figureren, dus als je een keer Het Klokhuis kijkt, is de kans aanwezig dat je me ergens op de achtergrond ziet staan. Terugkijkend op het afgelopen half jaar kan ik zeggen dat ik mij op veel gebieden enorm heb kunnen ontwikkelen bij mijn stage bij Het Klokhuis. Dus mocht je nog zoekende zijn naar een stageplek, of absoluut nog geen idee hebben, neem eens een kijkje bij Het Klokhuis. Ik raad het zeer zeker aan!