Heb je al gehoord van ACT StudentHelp?

Vorig jaar is voormalig Creative Business student, Anique Hukker, begonnen aan haar project over studentenwelzijn bij Academie Creatieve Technologie. Tijdens haar afstuderen deed zij onderzoek naar de mentale gezondheid van de studenten binnen ACT. Hieruit bleek dat meer studenten met problemen lopen dan verwacht. Sinds december 2021 probeert zij hier wat aan te doen door een project te starten dat zich volledig richt op de mentale gezondheid van studenten.

Communicatie

Tijdens haar onderzoek viel Anique vooral één ding op. De hulpmiddelen zijn er wel, maar te weinig studenten weten dit. Het is niet altijd even duidelijk waar je informatie, initiatieven of voorzieningen kan vinden. Zo heb je bijvoorbeeld naast een studentenpsycholoog ook een decaan, of een vertrouwenspersoon. Er zijn trainingen en workshops over persoonlijke ontwikkeling en coaches die je helpen wanneer jij een probleem of vraag hebt. De informatie staat op allerlei verschillende plekken en dit zorgt voor verwarring. Je kan door de bomen het bos niet meer zien. Kortom: de informatievoorziening en communicatie laten veel te wensen over.

ACT StudentHelp

Anique heeft hier sinds juni een oplossing voor bedacht. Een nieuw platform speciaal voor vragen over studiehulp en mentale gezondheid. Je wordt snel verwezen naar de juiste informatie via een link en je hebt een duidelijk overzicht van de beschikbare middelen, oplossingen en initiatieven voor jouw problemen of vragen.

Op ACT StudentHelp staat de volgende informatie gebundeld:

  • MijnSaxion
  • Blackboard
  • Uitleg over mentale problemen of studieproblemen
  • Blogs en artikelen van Saxion.nl
  • Hulpmiddelen buiten Saxion
  • Chats, video’s, tips, podcasts
  • …en meer.

Je ziet zo in één oogopslag hoe Saxion/ACT kan helpen en wat er allemaal is.

Pilot

Sinds 1 september loopt er een pilot voor het platform. Deze loopt binnen ACT en zal voorlopig alleen bij onze academie te vinden zijn. Wellicht wordt het mogelijk om het een Saxion breed initiatief te maken, maar voor nu wordt de website getest en gemeten. De website is daarom nog niet officieel en zal nog wat feedback en aanpassingen nodig hebben. Dus heb je een brandende vraag of een kritische blik? Neem dan contact op met Anique Hukker (of vul het feedbackformulier op de website in) voor aanmerkingen, opmerkingen, vragen en aanvullingen (a.hukker@saxion.nl).

Weten hoe ACT StudentHelp eruitziet? Kijk dan op www.actstudenthelp.nl en ontdek het zelf.

Tekst: Anique Hukker

Auteur