Nieuwe klasgenoten, TikTok-video’s, 150 euro winnen en veel gezelligheid: dit was de introductieweek

Jaaa, daar was ‘ie weer: de introductie. Beter bekend als de leukste tijd van het jaar! Iedereen is fris en fruitig terug van vakantie, de docenten gaan er vol goede moed weer tegenaan, Enschede bruist van de enthousiaste nieuwe studenten en op elke hoek is wel een toffe activiteit of een feestje te vinden.

Introductie Creative Business

De introductie van Creative Business werd op maandagmiddag afgetrapt in Kinepolis, waar een kleine 400 nieuwe eerstejaars studenten zich met goede zin en de nodige spanning verzamelden om hun nieuwe klas, studiecoach en buddy te leren kennen. Na een praatje en het voorstellen van de studiecoaches en buddy’s gingen de studenten met hun klas op pad om een toffe (TikTok)video te maken. Dat deden ze niet voor niets, de klassen maakten namelijk kans op een prijs van 150 euro om vrij te besteden aan een leuke activiteit samen.

*tromgeroffel…*

Klas B2 (zie headerfoto) kreeg de meeste stemmen op hun video en gaat er vandoor met 150 euro. Gefeliciteerd! Bekijk hieronder hun winnende TikTok-video.

https://www.instagram.com/reel/Ch2WKfQjT7Q/?utm_source=ig_web_copy_link

Na een gezellige afsluitende borrel op maandag, waarbij de laatste groepjes Kinepolis uitgeveegd werden en hun weg vervolgenden naar de stad, stond de dinsdag in het teken van wegwijs worden binnen het hbo, Saxion en Creative Business. Hierbij kon een rondleiding langs de ‘hotspots’ van de Saxiongebouwen en de uitleg van de Saxionsystemen natuurlijk niet ontbreken. Alles voor een vliegende start in week 1!

Na een fotomoment bij de fotograaf en een lunch in het zonnetje was het tijd om elkaar nog beter te leren kennen. Op naar Crazy LiNKyLiNK en de kroegentocht!

Saxion Introductie

Tijdens de Saxion Introductie op woensdag en donderdag kon er uitgebrakt worden bij het Saxion Summer Festival, een bodem gelegd worden tijdens de pizza party en barbecue en werd er flink gedanst bij Antoon, Froukje en Goldband tijdens het introductieconcert op de Oude Markt. Al met al een week voor nieuwe eerstejaars studenten, buddy’s en intro papa’s & mama’s met meer dan genoeg biertjes, weinig slaap en heel veel nieuwe vrienden.

Leuke studenten, wij wensen jullie heel veel succes met alle (wijze) lessen de aankomende periode!

Eva Spijker

Auteur