Achtergrond

Sven en Wouter startten tijdens studie eigen onderneming én namen een bedrijf over

Sven Kluin en Wouter Everts leerden elkaar kennen op de opleiding Creative Business, raakten bevriend en zetten samen het bedrijf Wevisuals op de wereld. En stilzitten deden en doen beide heren niet. Naast het volgen van hun studie namen ze doodleuk een ander bedrijf over. Inmiddels zijn ze bijna twee jaar fulltime bezig met hun bedrijven HomeVisuals en Wevisuals. Tijd voor CB Inside om eens nader kennis te maken met deze ondernemers, die hard werken aan de groei van beide bedrijven.

Het idee om samen te gaan ondernemen ontstond in coronatijd. ‘We gingen in die periode weer thuis wonen en merkten al snel dat lessen volgen via een scherm niet echt ons ding was’, bekend Wouter glimlachend. ‘Om wat bij te verdienen ging Sven als fotograaf en ik als videograaf aan de slag, tot we gezamenlijk een klus in Hardenberg kregen. Dat ging zo goed dat we besloten om samen als één bedrijf onder de naam Wevisuals verder te gaan.’

Vastgoedpresentatie en creatieve video’s

Onder de naam Wevisuals naam maken Sven en Wouter video’s, variërend van interviews en drone-opnames voor een bedrijfspresentatie tot bruiloftsvideo’s en aftermovies van events. Omdat ze hun drones ook goed konden gebruiken voor het maken van vastgoedpresentaties, schreven ze verschillende makelaars hierover aan. ‘Hierdoor kwamen we in contact met een vastgoedfotograaf, die ons steeds vaker inhuurde en ons de kneepjes van het vak leerde. Na verloop van tijd vroeg hij of we interesse hadden in een bedrijfsovername wanneer hij met pensioen ging. Zo hebben we na een flinke onderhandeling zijn bedrijf en zijn klanten overgenomen en zijn wij verdergegaan onder de naam HomeVisuals’, legt Sven het ontstaan van HomeVisuals in een notendop uit. Zodoende hadden beide heren ineens twee bedrijven onder hun hoede.

Kwaliteit en aandacht

Bij vastgoedpresentatie moet je denken aan het maken van foto’s, waaronder 360 graden fotografie, video’s, drone-opnames en het inmeten van plattegronden. Kortom, alles voor de presentatie van vastgoed op Funda. Daarin zijn Sven en Wouter niet uniek in Nederland. Waarin onderscheiden zij zich van anderen? ‘Wij richten ons echt op kwaliteit en aandacht’, reageert Wouter direct. ‘Dat betekent dat we kwalitatief goede en realistische foto’s en video’s leveren. Daarbij maken we veel gebruik van drone-opnames, wat de indruk van de woning ten goede komt. Verder hebben we veel aandacht voor de bewoner, die meestal zelf aanwezig is bij het fotograferen van de woning. Wij zijn het visitekaartje van de verkopende makelaar en daarom is het belangrijk dat de bewoners het fotograferen als ontspannen en prettig ervaren. Zelfs als de aanleiding voor de verkoop niet zo positief is. En natuurlijk maakt dat het werken voor ons ook leuker.’

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De kernwaarden van de mannen worden gezien door de makelaars. Het aantal samenwerkende makelaars steeg na de overname van 10 naar 25 makelaars en is nog steeds groeiende. Dit jaar verwachten Sven en Wouter voor ruim 800 woningen de presentatie te verzorgen, waar dit er in 2022 ruim 600 waren.

Studie

Hoewel Saxion een top-ondernemersregeling heeft voor studenten die al goed op weg zijn, zegt Wouter de knoop te hebben doorgehakt. Zelfs na het behalen van de Propedeuse en een Minor heeft hij besloten zijn studie niet verder voort te zetten. ‘Er zijn opties om (deels) stage te lopen en af te studeren binnen het eigen bedrijf, maar ik kan de tijd en waarde er echt niet voor vinden. Ik ben van mening dat ik meer leer van het laten groeien en goed presteren van onze bedrijven, dan van de opleiding. Als ik kijk naar onze groei en prestaties kan ik me daar beter voor de volle 100% op richten’, concludeert hij. Sven is daarentegen nog wel voornemens om zijn studie af te maken.

Doelen en ambities

Hoewel de bedrijven van Sven en Wouter nog jong zijn, hebben ze inmiddels al één werknemer parttime in dienst en werken ze meestal met twee stagiaires. Wat zijn doelen en ambities voor de komende jaren? ‘We willen in de komende jaren personeel aannemen voor de werkzaamheden van HomeVisuals. Dat geeft ons de ruimte om te werken aan de groei van de bedrijven. Ook kunnen we dan onze creativiteit meer in te zetten en ook grotere projecten op pakken voor Wevisuals’, reageert Wouter. ‘Daar ligt onze passie en dat mag best groot worden’, sluit Sven af.