AchtergrondActiviteiten

Studiereis naar the Big Apple: avontuur en schoolopdracht in New York

Je gaat zo langzamerhand richting de afstudeerfase. Maar dient voor die tijd nog het verdiepingsproject van je specialisatie te doen. Dan is daar ineens ook de mogelijkheid om op studiereis te gaan. Een geweldige ervaring, zeker als die reis je brengt in ’the city that never sleeps’. Of in Gotham (voor de Batman-fans). Of ’the concrete jungle where dreams are made of.’ Goed, je snapt het: New York dus. Diede Bos, Danique Lansink en Maud Canestri maakten onderdeel uit van de CB-groep die zich onderdompelde in deze wereldstad en geven ons als achterblijvers een klein inkijkje in de week.

Het was een vroege ochtend toen achttien studenten en twee docenten op het vliegveld van Schiphol verzamelden voor een onvergetelijke studiereis. Nadat we onze koffers hadden ingecheckt en door de douane waren, stapten we met veel enthousiasme het vliegtuig in! Na 7,5 uur gevlogen te hebben kwamen we dan eindelijk aan. De sfeer zat er gelijk goed in, want we mochten onze telefoon verbinden in de taxi en reden met het nummer Empire State Of Mind ons avontuur tegemoet!

Het besef dat wij in New York waren kwam pas echt op het moment dat we door de straten van Manhattan liepen en wij alleen nog maar omhoog keken. Diezelfde dag zijn wij gezamenlijk naar Grand Central Station en Times Square geweest. Even een besef momentje dat we echt in NEW YORK waren!

Deze week was natuurlijk geen vakantie voor ons. We zijn in de voorbereidingen van deze studiereis druk geweest met het plannen van allerlei bedrijfsbezoeken en interviews. Het doel van deze reis was dat wij inzichten kregen in de media-/marketing wereld van New York en om uiteindelijk een mediaproduct te ontwikkelen. Er zijn meerdere bedrijfsbezoeken, interviews, video opnames en fotoshoots geweest tijdens deze reis. We zijn o.a. bij; Bureau New York, Interbrand, Pentagram, Google, SuperHeroes en de New York Film Academy geweest. Deze bedrijven zijn allemaal gerelateerd aan het creƫren van creatieve marketingconcepten, design en het maken van films en documentaires. Alle creatieve mensen die wij hebben gesproken hebben ons veel inspiratie en inzichten gegeven die we hebben door vertaald naar ons mediaproduct.

Naast dat we druk bezig zijn geweest kregen wij ook de vrijheid om de stad te ontdekken. Iedereen had zijn of haar eigen wensenlijst en zocht elkaar op om samen op pad te gaan. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden, wijken en andere leuke dingen bezocht. Het is zeker een aanrader om deze bijzondere stad van dichtbij te kunnen beleven! Niks is hier hetzelfde, iedere hoek die om loopt geeft je weer een nieuwe kijk op deze stad met vele gezichten.

Wij zouden iedereen aanraden om deze geweldige reis ook te gaan maken. Wij hopen dat je de stad net zo prachtig mag beleven zoals wij dat hebben gedaan. Het was een week om nooit te vergeten!