AchtergrondAfstuderen

Saxion-studenten bouwen aan de toekomst bij 12Build

Een softwareplatform in de bouwsector, niet echt een plek waar je als marketing student gelijk aan denkt als je stage gaat lopen of moet afstuderen. Toch hebben Claudia van ‘t Hazeveld (24) en Marilène van der Sar (20) er met alle plezier gezeten de afgelopen periode. Claudia met een afstudeeropdracht en Marilène als meeloopstagiaire. Hieronder lees je hun ervaringen, van sollicitatie tot beoordeling.

Claudia van ’t Hazeveld (Creative Business)

Mijn naam is Claudia van ‘t Hazeveld (24) en ik zit in mijn vierde jaar van de opleiding Creative Business, wat betekent dat ik in mijn afstudeerjaar zit. Afstuderen vond ik altijd een groot en spannend iets, waardoor ik veel druk legde op de plek waar ik zou afstuderen. Gelukkig kan ik zeggen dat 12Build aan al mijn verwachtingen voldoet… en meer!

Toen de zoektocht begon voor een afstudeerplek, begon ik zoals de meeste studenten met het updaten van mijn CV en een oproepje op LinkedIn. Daarnaast had ik wel wat bedrijven benaderd, maar toen ik het berichtje van Vera voor 12Build zag, trok dat toch gelijk mijn aandacht. Via de mail hadden we erg leuk contact en hoewel ik iets dichterbij huis zocht (ik woon in Apeldoorn, 12Build is gevestigd in Nijverdal) hebben we toch een kennismakingsgesprek online ingepland. Ondanks dat ik niet veel van software of de bouwindustrie afweet en best ver weg woon, was de sfeer zo leuk en het gesprek zo goed gegaan dat ik volmondig ja heb gezegd tegen het afstuderen bij 12Build en ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb!

Voor hen heb ik 20 weken lang een afstudeeropdracht uitgevoerd. Zo heb ik onderzocht hoe klantcontent het beste ingezet kan worden en ben ik ook echt op pad geweest met camera en rugzakje om klantenverhalen uit te werken. Dit ging erg goed, vooral door de ondersteuning en begeleiding van het marketingteam. Vanaf moment 1 werd ik met open armen ontvangen en iedereen was altijd in om even te sparren of te overleggen als ik ergens tegenaan liep. De kantoordagen waren soms lang, maar door het grappen onderling en de fanatieke pingpongwedstrijden in de pauze, was het zeker goed te doen en bleef de sfeer erin zitten.

Wat ik het beste vond aan mijn hele ervaring van het afstuderen bij 12Build, was hoe tevreden alle werknemers waren. Geen enkele keer heb ik iemand serieus gehoord over hoe ze geen zin hadden. Dit was erg aanstekelijk en werkte enorm motiverend. Daarnaast waren er korte dagelijkse overleggen (daily) en een uitgebreid wekelijks overleg (weekly), waarin updates gegeven werden en iedereen elkaar wilde helpen. Dit zorgde voor een gevoel van verantwoordelijkheid en samenhorigheid. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk in mijn schooltraject, aangezien het een realistisch beeld geeft van het werkveld en hoe samenwerken nou écht hoort te gaan. Als laatste werd ik goed ondersteund door het team. Er was ruimte om te doen wat ik wilde en mijn visie als marketeer uit te werken. Iedereen stond klaar om bij te springen als dat nodig was en dat waardeer ik zeker.

Marilène van der Sar (Commerciële Economie)

Ik ben Marilène van der Sar (20) en zit in het derde jaar van de opleiding Commerciële Economie op het Saxion in Enschede. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan, maar er was weinig uitdaging voor mij. Daarom was ik blij dat ik kon beginnen met stage.

De zoektocht naar een stageplek had ik een beetje onderschat. Ik begon met een aantal bedrijven mailen met de verwachting dat ik reactie zou krijgen, dat kreeg ik niet. Vervolgens heb ik, zoals de meeste studenten, een oproepje geplaatst op LinkedIn. Dit leverde mij redelijk wat reacties op, maar de meeste bedrijven spraken mij niet echt aan.

Toen ik met mijn moeder meeging naar een meeting, kwam ik in gesprek met Tallechien Lohuis, marketeer bij 12Build. Zij heeft mijn LinkedIn post gedeeld met Vera Voortman, marketeer bij 12Build. Vera stuurde mij een enthousiaste mail met de vraag of ik een kop koffie of thee wilde komen drinken, zodat we konden kijken of we iets voor elkaar konden betekenen.

Niet veel later werd de afspraak ingepland en ging ik langs bij 12Build. Ik had een leuk gesprek en kreeg het idee dat ik beland was in een grote vriendengroep. Ondanks dat software of bouw mij niet zo aanspreekt, was ik heel enthousiast en merkte ik al snel dat dit wederzijds was. Ik werd met open armen ontvangen en ben erg blij met mijn keuze voor 12Build!

Ik heb 20 weken meegewerkt met het marketingteam en kreeg verschillende taken op me. Zo was ik voornamelijk bezig met de contentkalender en mijn eigen opdracht. Ik heb onderzocht hoe de subpagina’s op de website meer bezoekers konden trekken en hoe de conversieratio verhoogd kan worden. Daarnaast kreeg ik verschillende losse taken die te maken hadden met de website, advertenties, blogs etc.

Mijn ervaring met 12Build is erg positief. Er is een fijne bedrijfscultuur waar de drie kernwaarden: Openness, Happiness en Drive goed in terugkomen. 12Build vindt het belangrijk wie jij bent en hoe jij wilt ontwikkelen. Door de platte bedrijfsorganisatie kun je makkelijk meekijken op andere afdelingen en is er directe communicatie. Daarnaast is 12Build erg gezellig, zoals net gezegd: je komt terecht in een grote vriendengroep. Er wordt elke dag samen geluncht, gelachen en niet te vergeten gepingpongd! Hou je niet van pingpong? Dan zijn er genoeg andere opties, zoals: darten, fifa of poolen.

Een hoogtepunt tijdens mijn stage bij 12Build zijn mijn collega’s en voornamelijk het marketingteam. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me echt thuis voel bij 12Build. Daarnaast is de sfeer met daarbij passende activiteiten, zoals vrijmibo’s, een hoogtepunt en niet te vergeten het iconische en onverslaanbare pingpong duo Robbin & Marilène.