Dottz: van klasgenoten naar collega’s

Op een dinsdagmiddag, tijdens het werken aan een project in het Epy Drost-gebouw, kwam bij Aniek Bos, Julien Berendsen en Dionne Vink het idee naar boven om een eigen bedrijf te beginnen. Zonder enige twijfel waren ze hier alle drie voor in. Inmiddels zijn ze twee jaar verder en werken de drie dames, inmiddels afgestudeerd, vanuit hun eigen kantoor als een creatief marketingbureau waar ze dagelijks aan de mooiste projecten mogen werken. Aniek, Julien en Dionne vertellen over het ontstaan van Dottz, het proces én hun toekomstplannen.

Het begon allemaal bij een leuke en soepele samenwerking tussen ons drie in het begin van onze opleiding Creative Business. In het eerste jaar werkten we samen als “marketingbureau” voor het vak Media en Influencers. Dit project verliep zó goed, juist omdat we alle drie andere kwaliteiten hebben konden we elkaar goed aanvullen. Zo waren er nog een aantal andere schoolopdrachten die wij samen hebben gedaan. Tijdens het project Research & Development voor Grolsch en Duurzame Horeca, kwamen wij met het idee: zouden wij, met onze verschillende eigenschappen, niet samen kunnen werken als een marketingbureau? Nog geen week later stond onze eerste brainstormsessie al in onze agenda’s genoteerd.

Creatief marketingbureau: Dottz

Tijdens ons eerste overleg in de zomer van 2021 zijn we gaan nadenken over wat wij kunnen, wat we willen uitstralen en welke bedrijfsnaam bij ons past. We hebben het over onze kwaliteiten gehad en konden zo een breed aanbod aan diensten op papier zetten: van logo ontwerp, tot webdesign, fotografie en meer. De conclusie van dit overleg was dat we een creatief marketingbureau gingen vormen, genaamd Dottz. Na afgelopen zomer hebben we ons definitief ingeschreven bij de Kamer van. Koophandel.

Via ons netwerk kregen we zelfs vóór de bekendmaking al twee klanten

Nadat ons aanbod, onze doelen en onze bedrijfsstrategie waren bepaald, was het tijd om dit allemaal uit te werken. We begonnen met een huisstijl en logo, gevolgd door een fotoshoot en uiteindelijk een website. Via ons netwerk kregen we zelfs vóór de bekendmaking al twee klanten, zo konden we gelijk al wat projecten op onze website tonen. En begin 2022 was het zover: Dottz ging online!

De eerste paar opdrachten hebben we afgerond in een vaste rolverdeling. De een hield zich bezig met websites en de andere met foto- en videografie. Toch zijn we na een tijdje gestopt met de vaste rolverdeling. De reden hierachter is dat we ons alle drie niet alleen maar op één specifieke taak willen specialiseren, maar een brede kennis op willen doen als het gaat om creatieve marketing. Daarnaast maken we op deze manier ons werk afwisselend en leuker!

(Verhaal gaat verder onder de afbeelding)


Van de keukentafel naar een eigen kantoor

Na een lange tijd aan de bekende keukentafel gewerkt te hebben, kunnen we sinds begin 2023 eindelijk klanten op ons eigen kantoor uitnodigen. Dottz is gevestigd in Silvolde, een dorpje in de Achterhoek. We vinden het belangrijk om het kantoor te vestigen in onze eigen woonomgeving. Tijdens het zoeken naar een stage kwamen we er ook achter dat er bijna geen creatieve marketingbureaus in de Achterhoek zijn. Ons kantoor heeft onze productiviteit én onze zichtbaarheid een flinke boost gegeven. Wij zijn er voor onze klanten als ze een tikkeltje extra creativiteit kunnen gebruiken bij hun marketingactiviteiten. Dit kan gaan om naamsbekendheid, branding, een website, een promotievideo en meer. Aan het begin kwamen klanten vooral bij ons terecht via mond-tot-mond reclame, tegenwoordig worden we ook online gevonden en gevraagd voor toffe opdrachten. Naast ons werk voor Dottz, zijn we alle drie parttime actief bij andere werkgevers.

Toekomst

We vinden het alle drie belangrijk om ook ervaring op te doen bij andere werkgevers, daarom werken we deels voor Dottz, en parttime bij andere bedrijven. Maar, grote toekomstplannen zijn er zeker! We hopen alle drie uiteindelijk fulltime voor Dottz te kunnen werken, met medewerkers én stagiaires. We willen voor toffe merken aan de slag gaan, in Nederland, maar misschien ook in het buitenland!

Auteur

  • admin

    Lorum Ipsum deze persoon is niet echt.