Dit is de rol van de Opleidingscommissie

Als studenten van de opleiding Creative Business hebben we allemaal weleens nagedacht over hoe we onze studie-ervaring kunnen verbeteren. Misschien heb je ideeën over het curriculum, de kwaliteit van de lessen of de faciliteiten op de opleiding. Wist je dat er binnen Creative Business een groep docenten en studenten zich verenigd hebben in de Opleidingscommissie (OC), die zich inzetten om deze zaken te verbeteren? In dit artikel neemt OC-lid Elçin Çoraklar je mee in wat ze doen en hoe jij als student kan bijdragen!

De Opleidingscommissie, vaak afgekort tot OC, is een groep docenten en studenten die samenwerken om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen en te verbeteren. Het is als het ware de brug tussen studenten en het opleidingsmanagement. De OC vertegenwoordigt de belangen van alle studenten en heeft als doel om ervoor te zorgen dat de opleiding optimaal aansluit bij onze wensen en behoeften.

Rutger Smelt, Alex Moes en Sabine Peters zijn de docent-leden en Elçin Çoraklar, Bart Seijbel en Thomas Pluim de student-leden van de Opleidingscommissie. Met z’n zessen zorgen ze ervoor dat iedereen binnen Creative Business zich gehoord voelt.

De rol van de OC

De Opleidingscommissie is verantwoordelijk voor het waarborgen van onderwijskwaliteit en het adviseren van de opleiding over mogelijke verbeteringen. Daarnaast is de Opleidingscommissie een schakel tussen de studenten en de opleiding. Maar wat doet de Opleidingscommissie nog meer en wat is hun rol binnen Creative Business?

Kwartielevaluaties

De Opleidingscommissie heeft diverse opdrachten en verantwoordelijkheden, waaronder het beoordelen van de kwartielevaluaties die door studenten zijn ingevuld. Hierbij wordt geanalyseerd in hoeverre de vakken voldoen aan de verwachtingen van de studenten en wordt gepeild of de beoordelingsmethoden en inhoud van de vakken als positief worden ervaren.

Advies geven

Op basis van hun evaluaties geeft de Opleidingscommissie advies aan het opleidingsmanagement over mogelijke verbeteringen. Dit kan variëren van kleine aanpassingen in een vak tot grotere veranderingen in de hele opleiding.

De OER

De Onderwijs- en Examenregeling (OER) is een officieel document dat alle regels en afspraken bevat met betrekking tot jouw opleiding. Hierin staat informatie over het curriculum, de toetsing, de eisen voor het behalen van een diploma, en nog veel meer. Kortom, het is de ‘bijbel’ van jouw studie. De Opleidingscommissie heeft een controlerende rol bij het opstellen, evalueren en bijwerken van de OER.

Klachten en feedback

Als studenten kun je bij de OC terecht met klachten, zorgen of suggesties over de opleiding. Ze nemen deze feedback serieus en proberen samen met jou oplossingen te vinden.

Zo kun jij als student bijdragen

Nu je weet wat de OC doet, vraag je je misschien af hoe jij kunt bijdragen. Allereerst is het belangrijk om je stem te laten horen. Als je ergens tevreden bent of juist zorgen hebt, deel dit dan met de OC. Ze willen graag weten wat er leeft onder studenten.

Studentenpanels

Daarnaast organiseert de Opleidingscommissie regelmatig studentenpanels waarin diverse onderwerpen worden besproken. Tijdens de panels gaan studenten met elkaar in gesprek zodat de opleiding verbetert kan worden. Wil je deelnemen aan de studentenpanels van de OC? Meld je dan geheel vrijblijvend aan!

Contact

Heb je een vraag of wil je deelnemen aan de studentenpanels van de OC? Mail naar occb.act@saxion.nl.

De Opleidingscommissie Creative Business is een belangrijk orgaan binnen onze opleiding dat werkt aan het verbeteren van onze studie-ervaring. Ook jij hebt de mogelijkheid om bij te dragen aan deze verbeteringen. Dus, de volgende keer dat je je afvraagt hoe je de opleiding kunt helpen verbeteren, denk dan aan de Opleidingscommissie Creative Business. Samen kunnen we onze opleiding nog beter maken en ervoor zorgen dat het een geweldige ervaring blijft voor toekomstige studenten!

(Op de foto, van links naar recht: Alex Moes, Bart Seijbel, Sabine Peters, Elçin Çoraklar, Rutger Smelt en Thomas Pluim)