Even voorstellen: Richard Bussink

Beste mede-CB’ers,

Ik heb tijdens het eerste kwartiel al een aantal van jullie een beetje leren kennen. Ik gaf toen voornamelijk grafisch aan 1e- en 2e-jaars klassen.Ik ben sinds zomer 2021 docent bij Creative Business.Ik ben 53, woon in Enschede, om de hoek van de Saxion Campus met mijn partner, Annemarie. Naast mijn werk bij Saxion ben ik ook als zzp-er en kunstenaar actief. Ik maak foto’s, muziek en video’s. Ik noem mezelf in die hoedanigheid: “Beeldmaker”.

Tijdens mijn studie mediakunst aan de AKI kunstacademie, zijn we met een aantal studenten een public access tv-kanaal begonnen. Daar maakten vanaf 1992 tot 1996, maandelijks eigen reportages, kunst- en muziekvideo’s en live tv vanuit Glanerbrug.

Tijdens en vlak na mijn studie heb ik veel freelance-werk gedaan bij mediaproducties op het gebied van tv, video en digital. Vlak na de vuurwerkramp, werd ik gevraagd om als designer voor TRIMM te gaan werken. Het leuke van mijn werk bij TRIMM was dat ik de ene week met klanten met grote namen websites ontwierp en daarna ook bezig kon gaan met het ontwikkelen van online en offline content in de vorm van foto’s en video’s en print. We werkten daar in multidisciplinaire teams aan complete digitale trajecten. Denk daarbij aan content-strategie, web-concept, UX-UI design, development, marketing-analytics en hosting. 

Na 20 jaar bij TRIMM is het tijd om al die opgedane kennis en ervaring te delen met aanstormend talent. Als docent zul je me voornamelijk tegenkomen bij grafisch ontwerpen en audiovisueel. Tot ziens in de klas!

Richard Bussink

Foto door Cyril Wermers (Enschedeaanzee)