Een inkijkje in de minor Digital Marketing

Hey, leuk dat je dit leest mijn naam is Annabel Bik, 21 jaar oud, geboren en getogen in Enschede. Op dit moment zit ik in het derde jaar van Creative Business. Zoals sommige van jullie misschien weten kun je in het tweede jaar een specialisatie kiezen. Ik heb gekozen voor de specialisatie marketing. Vanaf het begin van mijn studie wist ik dat ik dit graag wilde doen. Ik heb het als een zeer leuke en leerzame specialisatie ervaren. Vanuit hier heb ik besloten een minor te vinden die hierbij aansluit, maar ook nieuwe informatie biedt. Zodoende ben ik bij de minor digital marketing gekomen. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over mijn ervaringen met de minor Digital marketing!

Een tijdje geleden stond ik voor de keuze: Ga ik stagelopen of toch eerst mijn minor doen? Uiteindelijk heb ik dus gekozen om eerst mijn minor te gaan doen. Door in gesprek gegaan met andere studenten en docenten kwam ik erachter dat het een hele populaire minor is die heel snel vol zit. Toen was de dag daar, ik moest me inschrijven voor de minor. Keurig op tijd zat ik vol spanning klaar achter mijn laptop want dit was wel iets wat ik heel graag wilde. Tijdens het inschrijven had ik internetproblemen en liep Bison vast, maar het is me gelukt!

Fast forward naar september 2021. Het was zo ver; de minor ging beginnen. Alleen had ik weinig informatie. Met wie zit ik in de klas? Wanneer beginnen we nou echt? Waar moet ik zijn? En wat kan ik nou precies verwachten? Na een mailtje werd veel duidelijk en was de begindatum daar. Tijdens de eerste ontmoeting met de klas en docenten werd één heel snel duidelijk. Het gaat pittig worden, heel pittig. Dit is niet omdat de stof te moeilijk is, maar omdat er veel deadlines zijn die gehaald moeten worden. Dit was de stempel die op de minor werd gedrukt en met een beetje lood in mijn schoenen ging ik naar huis. Hoe ga ik dit allemaal doen?

Op dit moment ben ik een aantal weken bezig met mijn minor en ik heb nog geen seconde spijt gehad. Het harde werken en de vele deadlines is het meer dan waard. In de afgelopen weken heb ik nog nooit zo veel geleerd in zo’n korte tijd. We hebben het over veel verschillende aspecten van marketing en brengen dit in praktijk door middel van onze opdrachten. We hebben onder andere over SEO, SEA, verdienmodellen en websites.

Samen met mijn groepsgenoten zijn we op dit moment bezig met het bouwen van een website waarin we gaan werken met een affiliate verdienmodel. Wat je doet bij affiliate verdienmodel voor je website is het promoten van een product of dienst van een ander bedrijf, waarnaar je jouw lezers vervolgens doorverwijst. Veel influencers doen dit ook. Het uiteindelijke doel is om zo veel mogelijk conversie naar de website te leiden en wellicht nog een beetje geld te verdienen. Ben je nieuwsgierig naar de website? Dan kun je een kijkje nemen op www.spellenplezier.nl  Ik hoop dat ik je een beetje een inzicht in de minor heb kunnen geven. Ik zou iedereen die geïnteresseerd is in digitale marketing deze minor zeker aanraden. Hard work pays off!

En heb je nog een vraag of ben je nieuwsgierig naar iets? Stuur me gerust een berichtje via teams of de mail.


Annabel Bik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *