Kwartikel 1.2

Kwartikel 1.2

De toetsweken van het eerste kwartiel zitten er weer op! Tijd dus voor een vooruitblik op wat er zoal op het programma staat in het tweede kwartiel van het eerste leerjaar. Docenten Eva Spijker van de module Interview, Jacolien Viveen van de module Media & Influencers, en Frank Futselaar van de module Professionele communicatievaardigheden geven je dit voorproefje!

Media & Influencers – Project

Steeds vaker gebruiken influencers hun bekendheid vanuit fashion of show om maatschappelijke thema’s op de kaart te zetten. ‘Eén post van Doutzen, Kylie en Ronaldo en de Amazone is nieuws’, kopte de NOS indertijd over de aandacht die deze sterren succesvol vroegen van politiek en publiek voor verwoestende bosbranden in Brazilië. Of neem Famke Louise die schrok van de publieke kritiek op haar kritische Corona-filmpje en snel een campagne startte met ic-arts Diederik Gommers. Met de module Media & Influencers creëer je ook als ‘influencer’ betrokkenheid voor een maatschappelijk thema. Zo maak je bijvoorbeeld een serie Instagramposts en een vlog voor Amnesty. Of je vraagt aandacht voor voedselverspilling als vloggende influencer die betrokken is bij de Nederlandse voedselbanken. Je leert een campagne plannen en krijgt ondertussen ook nog inzicht in je eigen mediagedrag (en dat laatste blijkt vaak de grootste eye opener, of schok…).  

Interview

Jaaa, kwartiel 2 komt er weer aan en dat betekent dat het bijna tijd is voor het leukste vak van jaar 1: de module Journalistiek! (althans, dat vinden wij als vakdocenten dan ;)) De module Journalistiek bestaat uit 2 vakken, namelijk: Interview en Fotografie. Voor het vak Interview ga je aan de slag met het maken van een portretinterview van een persoon die een bijzonder verhaal te vertellen heeft. Je mag zelf bepalen wie je wilt interviewen. Kies iemand die jij interessant/super tof vindt en die jou inspireert. Voor het vak Fotografie maak je een portretreeks foto’s van de persoon die je hebt geïnterviewd. Het vak Fotografie sluit je af met een werkschouw waarbij je je afgedrukte fotoserie tentoonstelt. Het vak Interview wordt gegeven door Olga, Stan, Griselda, Jasper en Eva en bij het vak Fotografie kun je Silvia, Patrick of Sabine tegenkomen.

Professionele communicatievaardigheden

Bij Professionele communicatievaardigheden gaan we in op basisprincipes van (mondelinge) communicatie. Bij het onderdeel presenteren leer je hoe je een aantrekkelijke presentatie geeft aan de hand van storytelling-principes. Bij overtuigen gaan we onder andere in op retorische principes en goede argumentatie. Voor een communicatieprofessional zijn dit cruciale vaardigheden: je zult zowel tijdens als na je studie nog geregeld opdrachtgevers, collega’s en klanten moeten overtuigen van de waarde jouw goede idee, en op een aantrekkelijke wijze een goed op de doelgroep afgestemd verhaal vertellen is vaak de beste manier om dit te doen. Voor studenten die van nature wat verlegen of stil zijn is dit bovendien een goed moment om uit je comfortzone te stappen, in een veilige omgeving.

Wederom dus een breed scala aan vakken waardoor we hopen dat jij weer een stukje dichterbij komt bij het ontdekken van jouw interesses in de media. We hebben er zin in! Tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *