Kick-off J&V

Stel, een Twentse miljonair heeft een zak met geld over en wil een concurrent voor de Tubantia beginnen. Hij geeft een groep jonge talentvolle journalisten de kans om zich te bewijzen door zo veel mogelijk spannende nieuwtjes uit de regio te verzamelen. De beste redactie krijgt de klus. 

Dit is in de kern de kickoff-week van de specialisatie Journalistiek & Voorlichting. 45 Studenten krijgen op maandagochtend een stoomcursus hoe ze op redacties van kranten en magazines nieuws vinden en verwerken. Hierna worden de redacties opgesplitst: de ene helft gaat op pad als verslaggever, de andere helft is bureauredacteur. Een dag later worden de rollen omgedraaid. Het nieuws wordt gezet op een eigen website en kan in de vorm zijn van een geschreven bericht, vlog, podcast enzovoorts. 

Op woensdagmiddag presenteren de redacties voor een professionele jury, waaronder een journalist van Tubantia, hun resultaten. De winnaar krijgt de Bokaal der Bokalen. Hierna natuurlijk gezellig borrelen, want de kickoff-week is ook bedoeld om elkaar te leren kennen. Eva Spijker en ik hebben er zin in! 

Stan de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *